ATENŢIE LA neATENŢIE…

Vigilenţa este o necesitate zilnică indiferent de acţiuni, zone, vârstă, etc. Ne amintim expresiile care sună cam în felul următor: ai grijă cum conduci; fi atent(ă) la tot ce faci astăzi; ai grijă de tine; etc. Fiecare om are în el instinctul acesta al precauţiei. A fi atent nu înseamnă doar a avea grijă cum treci strada sau ce mâncare mănânci ca să nu te îngraşi. Pentru noi, este deosebit de important să fim atenţi la toate lucrurile care sunt presărate în jurul nostru şi pot fi un pericol în relaţia dintre mine şi Dumnezeu.

Când un om caută să placă lui Dumnezeu, va avea parte de multe ispite din partea diavolului, căci lui nu îi plac copiii lui Dumnezeu. Când un om caută cu toată inima pe Dumnezeu, va încerca să fie atent la toate lucrurile ca absolut nimic să nu îl poată despărţii de Dumnezeu. Desigur, nu vor înceta încercările şi provocările. Dacă ne aducem aminte de Adam şi Eva, ei aveau părtăşie cu Dumnezeu în fiecare zi, erau atenţi la tot ce era în jurul lor, dar într-o zi, un simplu dialog cu cineva nepotrivit, a provocat dezastrul în viaţa lor şi apoi pentru întreaga omenire. ATENŢIE LA neATENŢIE!!!

În cartea Numeri cap.12, sora lui Moise a fost neatentă şi a pus o întrebare care a provocat dezastrul în viaţa ei. Prin întrebarea ei, ea a cârtit împotriva fratelui ei Moise spunând: „Oare numai prin Moise vorbeşte Domnul? Nu vorbeşte oare şi prin noi?” Dumnezeu a auzit-o. ATENŢIE LA neATENŢIE!!!

În Noul Testament vreau să amintesc exemplul lui Petru, care deşi era toată ziulica lângă Isus, vedea minunile făcute de El, vedea prezenţa Tatălui care Îl însoţea în fiecare clipă, ştia că Isus va pătimi şi va fi dat să moară, ştie multe lucruri care alţii nu le ştiau, dar într-un moment, cu toată atenţia lui, s-a lepădat de Mântuitorul. ATENŢIE LA neATENŢIE!!!

Apostolul Pavel spune: „Ştiu, în adevăr, că nimic bun nu locuieşte în mine, adică în firea mea pământească, pentru că ce-i drept, am voinţa să fac binele, dar n-am puterea să-l fac. Căci binele pe care vreau să-l fac, nu-l fac, ci răul pe care nu vreau să-l fac, iată că-l fac! Găsesc, dar, în mine legea aceasta: când vreau să fac binele, răul este lipit de mine. Fiindcă, după omul din lăuntru, îmi place Legea lui Dumnezeu, dar văd în mădularele mele o altă lege, care se luptă împotriva legii primite de mintea mea şi mă ţine rob al legii păcatului, care este în mădularele mele mele. O, nenorocitul de mine! Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte?…Mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, prin Isus Hristos, Domnul nostru!…Astfel, dar, cu minte, eu slujesc legii lui Dumnezeu; dar cu firea pământească slujesc legii păcatului.” (Romani 7.18-25).

Iată că şi Pavel se confrunta cu această problemă cu care ne confruntăm şi noi. Aşa că ţi se întâmplă ca lucrurile neimportante, spui tu, să te facă să regreţi că ai acţionat după ele? Apoi ai zis: of, mai bine nu ziceam vorba aceea; of, mai bine nu făceam cutare lucru. Alegeri şi consecinţe! Nouă, ca tineri care mergem la biserică, citim Biblia, cântăm, recităm, nu ne este permis să nu fim atenţi la voia Tatălui nostru. Este nepermisă delăsarea, nepăsarea, când e vorba de ceea ce trebuie să fim. Vigilenţa unui copil a lui Dumnezeu trebuie să fie extrem de minuţioasă, de amănunţită. Când e vorba de sfinţire, trebuie să fiu atent la fiecare detaliu al problemei ca nu cumva acel lucru neînsemnat, la o primă vedere, să îmi afecteze relaţia mea cu Dumnezeu, şi printr-o alegere făcută din neATENŢIE să mă trezesc departe de Dumnezeu. ATENŢIE LA neATENŢIE!!!

Vorbeam recent cu cineva despre faptul că suntem din ce în ce mai neinteresaţi sau mai neatenţi la voia lui Dumnezeu. Prea puţini şi prea puţin suntem înteresaţi de tot ce ne spune Biblia să facem. Chiar dacă mântuirea este prin har, faptele trebuie să dovedească faptul că noi nu mai slujim legii păcatului, a lumii, a lumescului, ci Legii lui Dumnezeu, Făcătorul nostru.

ATENŢIE LA neATENŢIE!!!

Reclame

2 gânduri despre „ATENŢIE LA neATENŢIE…”

  1. da, de obicei gresim cu vorba, ne dam drumu fara sa ne controlam si ne trezim intr’un final cand ne rugam ca suntem goi.dar sa nu uitam de imbrcaminte…comportament…sa nu uitam ca prin acestea ori Il onoram ori Il facem de rusine pe Stapan.cu fiecare decizie faci un pas inainte sau unul inapoi. atentie la NEatentie!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s