Bună dimineaţa, PRIMĂVARĂ…

Când mă gândesc la primăvară, mă gândesc la un lucru frumos. Calendaristic, totul prinde viaţă, culoare, farmec, zâmbet. Sufleteşte?? Dacă vrem să fim atenţi, de multe ori starea noastră e influienţată de timp şi anotimp. Dacă e adevărat lucrul acesta, nefiind o regulă, atunci ar trebui ca toţi să fim veseli odată cu venirea primăverii. Cuvântul antitetic sau antonimic pentru primăvară este toamnă. Ştim că toamna toată natura dar şi oamenii la modul general sunt mai posomorâţi, fără prea mult elan şi chef de viaţă.

Acum, a venit primăvara! Natura e revigorată şi totul începe să prindă viaţă. Nu poţi sta trist când totul din jurul tău prinde viaţă. Primăvăra, razele de soare sunt mai voioase, cerul prinde culoarea albastrului curat iar luna şi stelele sunt in strălucirea lor excepţională. Pe zi ce trece, păsările se reunesc în sublimele lor cântece, fredonându-le tot mai vesel şi promiţător. Nu putem uita minunatele flori, vestitoare ale primăverii, care ne încântă prin culoarea şi mirosul lor parfumat. Nimic nu le poate întrece. Cine poate sta nepăsător când fiecare dimineaţă e tot mai veselă şi toată natura zâmbeşte?! Orice insectă, orice vietate se bucură de „dimineaţa primăverii”, doar omul, fiinţa supremă în creaţie nu are timp pentru a gusta din plin venirea primăverii. Dumnezeu a creat pentru om toate lucrurile, totul este supus omului. A trecut toamna!! Nu mai fi posomotât(ă)!! Spune un „bună dimineaţa” vieţii, bucuriei, speranţei, fericirii, revigorării, zâmbetului. Ce frumos vorbeşte Dumnezeu despre faptul că El se îngrijeşte de crinii de pe câmp, de toată creaţia Sa, cu mult mai mult de om, care este mai presus de toate acestea. Nu lăsa nimic să îţi aducă în inimă zile de toamnă, zile triste, posomorâte, zile gri, zile noroase. A venit primăvara, las-o să între în inimioara ta!

Fiecare om întâmpină primăvara aşa cum consideră el că e cel mai bine pentru sine. Marile companii şi creatori de modă scot din culise colecţiile de primăvară-vară, comercianţii sunt la tot pasul cu tot felul de lucruri care încearcă să anunţe venirea primăverii, oamenii încearcă să guste din plin venirea mult aşteptatului anotimp prin veselie şi zâmbete.

Noi, vom privi mai departe decat la atâta. Când vedem creaţia, defapt Îl vedem pe Dumnezeu. Dumnezeu vorbeşte în fiecare zi prin creaţie. Dumnezeu vorbeşte prin venirea primăverii sufleteşti spunând: “Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa”. Defapt tu ai viaţă şi nu ştii. Viaţa ţi se pare ceva normal, dar defapt tu ai un Tată care este sursa vieţii şi uiţi asta. Tu trăieşti, dar omiţi care sunt adevăratele motive pentru care să te bucuri. Adevăratele valori ale primăverii nu sunt florile, nu este creaţia, ci viaţa care întră în creaţie precum şi în tine! Cum te bucuri de primăvară? Viaţa e un dar de la Dumnezeu, nu-ţi plac darurile? Asemenea dar nu îţi va mai da nimeni.

Aşa frumos spunea David în Psalmul 34.5a: „Când îţi întorci privirile spre El, te luminezi de bucurie…”. Spune un bun venit vieţii…toamna a trecut. Întoarce-ţi privirile spre Creatorul Tău, şi vei primi adevărata viaţă. Merită să mai trăieşti zile ce trebuiau să treacă? Merită să rămăi tot trist(ă)? Desigur NU. A venit primăvara!

Bună dimineaţa, primăvară!!

Reclame

5 gânduri despre „Bună dimineaţa, PRIMĂVARĂ…”

  1. Minunate cuvinte:)
    „Sa cunoastem, sa cautam sa cunoastem pe Domnul! Caci El Se iveste ca zorile diminetii si va veni la noi ca o ploaie, ca ploaia de primavara care uda pamantul!” Osea 6:3 🙂

    Apreciază

  2. Domnul te’o binecuvantat cu un dar minunat.El sa’ti dea intelepciune k sa’L proslavesti tot mai mult prin asta.
    profunda si inspirata meditatie.imi place 😀

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s