Azi,ce avem de mâncare?

Când vine vorba de subiectul mâncare cred că toţi ştim la ce mă refer. Dacă aş îndrăzni să vă întreb care este mâncarea voastră preferată, nu cred că ar dura mai mult de 3-4 secunde să îmi oferiţi cel mai sigur răspuns. Mâncarea este un strict necesar zilnic pentru organism. Nu am studii aprofundate în domeniu însă ştiu că mâncarea alimentează zilnic corpul uman cu toate cele trebuincioase pentru ca totul să funcţioneze perfect (dacă greşesc pot fi corectat de specialişti:) ). Într-o societate a consumismului, mâncarea nu este deocamdată o problemă, şi îi mulţumim lui Dumnezeu pentru aceasta.

Aşadar, azi ce avem de mâncare? Cred că zilnic punem această întrebare şi când mergem în bucătărie aflăm răspunsul. Dar ce zici, dacă într-o zi în locul răspunsului pe care îl ştim pe dinafară, ai auzi un glas care să îţi zică: „AZI MĂNÂNCI CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU”. Sigur ai merge să te speli pe faţă şi iar ai intreba. Dar răspunsul ar fi acelaşi: „AZI MĂNÂNCI CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU”.

Cum adică să mănânci Cuvântul lui Dumnezeu? Simplu…Omul este o fiinţă trihotomă, fiind formată din trup,suflet şi duh. Trupul, cu toţii ştim că trebuie alimentat cu alimente dar celelalte părţi? Biblia spune că „Omul nu va trăi numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu” (Luca 4.4). Foarte simplu atunci putem deduce că alimentele sunt hrană pentru trup, iar Cuvintele lui Dumnezeu sunt hrană pentru suflet. Dacă nu alimentăm şi sufletul, înseamnă că acesta va muri, logic nu?

Fiul lui Dumnezeu, Isus Cristos, s-a hrănit cu Cuvintele Tatălui! El, care a fost om şi Dumnezeu a avut această nevoie de a fi întărit, alimentat de Cuvintele Tatălui, cu mult mai mult noi care suntem doar oameni. Cuvintele lui Dumnezeu sunt duh şi viaţă. Cuvintele lui Dumnezeu le găsim zilnic în „cămara” lui Dumnezeu numită Biblia. Cuvintele lui Dumnezeu le putem auzi când stăm de vorba cu El şi medităm la Cuvântul Său. Cântarea, predica, poeziile, prorociile, sunt cuvinte divine.

Tot Domnul Isus spunea: „Mâncarea Mea este să fac voia Celui ce M-a trimis şi să împlinesc lucrarea Lui” (Ioan 4.34). Un alt tip de mâncare indicat tot de Fiul lui Dumnezeu este de a împlinii voia Făcătorului tău, a Tatălui tău. Scopul suprem a lui Cristos a fost nu de a face ceea ce El doreşte, ci de a împlinii voia lui Tatălui (Ioan 6.38). Ţi se pare ciudat? Nu ar trebui. Îmi place aşa de mult un moment în care Domnul Isus îi întreabă pe ucenici, după ce îi trimite să propovăduiască Evanghelia, dacă au dus ei lipsă de ceva. Şi ucenicii răspund: de nimic Doamne! (Luca 22.35).

O altă mâncare pe care trebuie să o servim azi, este una la care nu mulţi ne-am gândit. În 1 Corinteni 8.12-13 Pavel vorbeşte despre o mâncare care ar putea răni cugetul vreunui frate, prieten, coleg, apropiat, şi tu să nu iei seama sau poate să nu îţi pasă. Dumnezeu se uită la ce „mânănci”. Astfel, principiul biblic de a fi atent ca nu cumva din pricina mea, cel de lângă mine să păcătuiască, trebuie privit cu rigurozitate! Nu pot permite ca „mâncarea” mea, care poate fi ilustrată prin: vocabular, atitudini, purtare, caracter, etc., să producă un dezastru în viaţa mea şi a celor din jurul meu.

Azi, ce avem de mâncare?

Azi mâncăm Biblie la farfurie! Pocăinţă bună!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s