Mai ştii ce Mi-ai zis?

Mergeam într-o zi liniştit pe un trotuar nu foarte aglomerat din oraşul meu iar la un moment dat se apropie de mine o doamnă împreună cu fetiţa ei. Mi-a atras oarecum atenţia aceste două persoane deoarece fetiţa se tot învârtea în jurul mamei sale. Apropiindu-se mai mult de mine, am început să aud cuvintele din discuţia lor. Fetită era destul de precisă în ceea ce îi spunea mamei. Cuvintele ei erau cam aşa: „Mai ştii ce mi-ai promis?” Mama încerca să caute scuzele şi mijloacele prin care să fie scutită înaintea fetiţei ei de promisiunile făcute.

Am făcut câţiva paşi văzându-mi de drumul meu. Totuşi, în mintea mea au rămas întipărite cuvintele acelei fetiţe. Din următoarea secundă am început să meditez la mine, la cuvintele mele şi mai precis la promisiunile făcute de mine lui Dumnezeu precum şi celorlalţi oameni. Dumnezeu i-a seama la promisiunile noastre. El e atent chiar la firele de păr din capul nostru, numărul lor fiind contabilizat de Făcătorul nostru. Cu mult mai mult, conform Scripturii, Dumnezeu i-a seama la cuvintele noastre şi la ceea ce exprimăm noi.

Aşa de clar scrie în Eclesiastul 5.2-7 faptul că orice cuvânt care iasă din gură este în atenţia divină. Cu mult mai mult vorbele promiţătoare. Nu e aşa că e foarte uşor ca ajunşi într-o situaţie dificilă, să scăpăm repede facem o promisiune pe care în secunda următoare poate o uităm? La şcoală, înaintea examenelor facem multe promisiuni înaintea lui Dumnezeu şi nu ştiu câte îşi găsesc împlinirea. Asta numai în cazul în care suntem sinceri cu noi înşine. Exemple sunt nenumărate în care promisiunile făcute atât oamenilor cât şi lui Dumnezeu, sunt uitate, amânate, neîmplinite chiar. Şi mă gândesc acum, oare mai am curajul sau tupeul acela de a aştepta ceva de la acea persoană căruia i-am făcut o promisiune şi nu m-am ţinut de ea? Dar înaintea lui Dumnezeu?

Hai să nu credem că Dumnezeu e uituc. Gândeşte-te cum te simţi tu când cineva îţi promite ceva şi nu se ţine de cuvânt. Aşa că pe acea persoană o ţii minte? Dumnezeu ne ţine minte! Dacă ne gândim la câte am promis lui Dumnezeu, ar fi timpul să ne maturizăm şi să ştim ce facem. Dacă Dumnezeu nu ar fi ţinut promisiunile Lui făcute dealungul istoriei, oamenii l-ar fi catalogat ca un mincinos, dar El este un Dumnezeu credincios. Orice om care caută să construiască un caracter ca a lui Dumnezeu, să îi semene chiar şi în împlinirea promisiunilor făcute, este numit copil a lui Dumnezeu. Chiar promisiunile făcute unii altora, Dumnezeu le i-a în seamă. Legămintele făcute unii cu alţii, Dumnezeu le i-a în seamă. Începând de la simplele promisiuni de a ajunge la o anumită oră la întâlnire şi până la relaţiile din căsnicie, toate sunt notate de Dumnezeu. El este un Dumnezeu corect. Biblia spune:”Felul vostru de vorbire să fie: da, da; nu, nu; ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rău” (Matei 5.37). Seamănă un caracter dumnezeiesc, chiar dacă este la modă să te laşi aşteptat(ă), chiar dacă e „true” să nu faci ce ai promis, chiar dacă ceilalţi sunt adepţi ai mitomaniei. Caută să semeni cu Dumnezeu.

Mai ştii ce ai promis lui Dumnezeu? Grăbeşte-te să împlineşti.

Reclame

2 gânduri despre „Mai ştii ce Mi-ai zis?”

 1. Este foarte adevarat ce ai punctat in mesajul tau.
  de multe ori am facut promisiuni pe care nu le-am dus la indeplinire, spre rusinea mea.
  Da stii ce e ciudat?
  Poate numai mie mi se intampla, dar de multe ori, parca mai tare ma lupt sa indeplinesc promisiunile facute oamenilor si cele facute Dlui parca nu ma „ard asa la degete”
  Oare de ce?

  Apreciază

 2. 🙂 Am asteptat sa imi indeplinesc promisiunea inaintea Domnului pentru a putea scrie:) si asteptarea combinata cu „munca” a dat rezultate:) Iti multumesc, Doamne!
  Da, de multe ori facem promisiuni inaintea Domnului si inaintea oamenilor doar ca sa scapam de stramtorare sau de a nu da prilej altor discutii.De multe ori se intampla ca promisiunile inaintea oamenilor sa le implinim cu nerabdare pentru a nu ne face de rusine sau a nu fii aratati cu degetul!
  Dar promisiunile inaintea Domnului?! Obisnuim sa mai zicem „Domnul ne iarta”, „Domnul e rabdator”, „Domnul ne intelege” etc.Dar Domnul asteapta de la noi, credinta, sinceritate, dragoste, implinirea promisiunilor, ne asteapta pe noi sa ne predam doar Lui si sa Il slujim cu toata fiinta noastra:)
  Fiecare stim ce avem in dreptul nostru de implinit, trebuie cercetat de la cel mai mic lucru pana la cel mai mare si..Domnul sa ne ajute sa le ducem la indeplinire.Amin

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s