A privit moartea în ochi…

Niciodată nu s-a mai auzit de cineva care să poată avea atâta putere în faţa morţii. Atitudinea lui Hristos în faţa morţii a scăpat milioane de vieţi de la moartea veşnică. El, a dat morţii Sale un sens. Sensul dat de El morţii este viaţa, graţierea noastră. N-a fugit de moarte, ci a privit-o în faţă, a înfruntat-o şi a acceptat-o.

Prorocul Isaia spune: „Totuşi, El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu şi smerit. Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea, a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi„(Isaia 53.4-5).
Zilele pe care le trăim noi azi, numite „săptămâna patimilor”, este perioada care cuprinde evenimentele petrecute între două grădini: gradina Ghetsimani, locul arestării, şi grădina de lângă dealul Golgota, locul îngropării.
În tot acest tablou extraordinar, nu apare numai Mântuitorul, ci apar şi eu, şi tu, în persoana celor care au strigat „la moarte cu el, răstigneşte-L”, în firea lui Iuda care l-a vândut pentru o sumă infimă, în persoana celor care distrându-se îl loveau fărămilă, în locul lui Baraba care a fost graţiat, în persoana lui Pilat care consideră nevinovăţia lui în toate acestea, în locul nostru a murit El, Fiu de Dumnezeu, Sfântul lui Israel, Răscumpărătorul nostru!
Hristos a suferit toată tortura aceasta pentru noi. Nimeni altul nu era vrednic să îi fie înlocuitor. Hristos, cel despre care au spus profeţii din vechime, Leul din seminţia lui Iuda, singurul care a fost zdrobit pentru păcatele lumii, El a zdrobit boldul morţii, a biruit ieşind ca un viteaz, fiind înviat de Tatăl a treia zi! A coborât până în adâncul pământului iar apoi a fost înălţat la Tronul de domnie al Tatălui.
Tată, îţi multumesc pentru Calvar!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s