O zi de neuitat…

Fiecare om are în viaţa sa zile care cu siguranţă nu le va putea uta niciodată. Sunt evenimente care ne marchează toată viaţa, fie ele plăcute sau mai puţin plăcute.

Dacă citim atenţi în Biblie, oamenii care s-au întâlnit cu Domnul Isus au avut parte de schimbări radicale în viaţa lor. Haideţi să ne uităm toţi foarte atenţi la Toma, unul dintre cei doisprezece ucenici. Ştiu că ştiţi multe despre el, dar ce m-a marcat într-o marură pe mine este schimbarea radicală care se petrece în viaţa, comportament, credinţa, atitudinile, cuvintele acestui „geamăn”. Ceilalţi prieteni ai lui, ucenicii, nu l-au putut convinge despre faptul că ei l-au văzut pe Domnul. Ei nu au putut stimula în nici un fel credinţa lui. Ce pot înţelege de aici? Faptul că Toma e modelul credinţei autentice. Nimic nu l-a putut face sa creadă decât când el a fost convins. Ar fi putut spune: „da,interesant că l-aţi văzut pe Domnul.” Mărturia lui despre Cristosul viu era din auzite, nu din dovada personală a întâlnrii cu El. Credinţa în Dumnezeu este pur individuală.

Apoi, mă gândesc la Toma şi îmi place la el faptul că apariţia Cristosului viu în faţa lui, îl determină pe acesta să recunoască divinitatea lui Cristos. Cineva spunea o frază foarte interesantă: „Toma a recunoscut divinitatea pe care nu o vedea prin rănile pe care le vedea„. E partea ce-a mai importantă din viaţa lui Toma. Cred că acea zi, Toma nu a uitat-o niciodată. Din acel moment Cristos a înviat şi în inima necredincioasă a lui Toma. El îl recunoaşte pe Isus Cristos ca „Domnul meu şi Dumnezeul meu” (Ioan 20.28). A fost cea mai frumoasă zi din viaţa de credinţa a lui Toma.

Sunt multe clipe pe care nu le uitîm o viaţă întreagă. Evenimente importante din viaţa noastră, etape mult aşteptate de noi şi multe alte zile frumoase dar ziua în care ne întâlnim cu Isus Cristos este amintită în ziua judecăţii. Nu ştiu dacă acolo Dumnezeu mă va întreba cu cine am fost căsătoriţi, câte conturi bancare am avut, unde am locuit, ci Dumnezeu se va uita dacă numele noastre sunt scrise în Cartea Vieţii. Acolo sunt scrise NUMAI numele celor ce s-au întâlnit cu Dumnezeu şi l-au recunoscut personal ca „Domnul meu şi Dumnezeul meu”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s