Cea mai sigură frică…

Deseori suntem învăluiţi de nesiguranţă. Sentimentul de teamă uneori nu ne lasă nici să avem un somn liniştit. Buzele oamenilor tremură zilnic pentru nesiguranţa zilei de mâne. Exemplele sunt nenumărate pentru noi. Parcă oriunde te uiţi nu vezi nici un picur de speranţă sau chiar dacă poate există undeva unul, se scurge repede şi rămânem la fel de înfricoşaţi. A fost o perioadă când urmăream presa şi mass-media pentru a fi la zi cu tot ce se întâmplă în jurul meu. În doar câteva zile, s-a înfiripat in mine o teamă pe care eu nu o mai simţisem până atunci. Ajunsesem că nu mai aveam curajul să ies la o simplă plimbare, informat fiind de câte se întâmplă în jurul meu. Acesta e doar un exemplu…

Îmi place foarte mult un citat care spune: „Frica de lume (de lucrurile aparţinătoare sferei pământeşti) poate fi învinsă de o frică şi mai mare, frica de Dumnezeu

Defapt, frica de Dumnezeu este o poruncă. În Deut.6.1-2 scrie: „Iată poruncile, legile şi rânduielile pe care a poruncit Domnul, Dumnezeul vostru, să vă învăţ să le împliniţi în ţara pe care o veţi lua în stăpânire; ca să te temi de Domnul, Dumnezeul tău, păzind, în toate zilele vieţii tale, tu, fiul tău, şi fiul fiului tău toate legile şi poruncile Lui pe care ţi le dau, şi să ai zile multe.” Când omul alege ca frica de Dumnezeu să întreacă orice alt fel de frică, atunci omul alege defapt câteva lucruri la care poate nici nu se gândeşte în prealabil:

  • Frica de Domnul determină recunoaşterea suveranităţii, dreptăţii, sfinţeniei, neprihănirii lui Dumnezeu. Teama de un Dumnezeu sfânt ş cu o natură autentică conferă puterea de a judeca păcatul.
  • Frica de Domnul determină natura umană să se plece cu teamă sfântă şi admiraţie onorându-L pe singurul Dumnezeu adevărat.
  • Frica de Domnul determină omul să-şi pună încrederea în Dumnezeu, iar această încredere conduce la mântuire. Ce ce se tem de Dumnezeu au parte de siguranţă şi nădejde (Psalmii 115.11, 85.9).
  • Frica de Domnul determină poziţia divină faţă de păcat. El priveşte păcatul cu mânie având puterea şi toată autoritatea de a pedepsi pe cine încalcă poruncile Sale. Datorită neascultării de porunca divină, Adam şi Eva au fost izgoniţi din gradina Eden.

Sigur, noi oamenii deseori ne facem tot felul de calcule crezând că putem să îl împăcam pe Dumnezeu cu deşteptăciunea noastră. Frica de Dumnezeu este dovada ascultării, supunerii, recunoaşterii şi siguranţei noastre într-o lume plină de nesiguranţă. Când ne temem de Dumnezeu, automat noi ne sfinţim vieţile.

Înţeleptul Iov spune: „Iată, frica de Domnul, aceasta este înţelepciunea; depărtarea de rău, este pricepere (Iov 28.28)

Cea mai sigură frică…este frica de Dumnezeu!

2 gânduri despre „Cea mai sigură frică…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s