Pe tine ce te interesează?

Îmi vin des în minte cuvintele Domnului Isus adresate ucenicilor înainte de înălţarea Sa la Cer: „Nu este treaba voastră să ştiţi vremurile sau soroacele; Pe acestea Tatăl le-a păstrat sub stăpânirea Sa” (Fapte 1.7).

Preocuparea învăţăceilor Domnului Isus era una pământească. Gândul lor era îndreptat spre evenimentele vremii. Vremurile de acum deseori ne învăluiesc şi pe noi în întunericul grijurilor. Fără să ne dăm seama ne frământăm când vedem greul zilnic şi încercăm să căutăm soluţii prin propriile puteri. Defapt, Dumnezeu ne învaţă că nu aceasta trebuie să fie problema noastră. În Daniel cap.2 versetul 21 scrie: „El schimbă vremurile şi împrejurările; El răstoarnă pe împăraţi„[…] Interesul pe care îl manifestăm pentru suveranitatea lui Dumnezeu în ziua de azi este din ce în ce mai puţin. Nu e aşa că deseori pentru un moment uităm că avem un Dumnezeu în Ceruri? Ne lăsăm copleşiţi de tot ceea ce ne înconjoară şi devenind speriaţi, panicaţi, nu căutăm soluţii la Dumnezeu. Daniel spunea cu alte cuvinte: Dumnezeu este proprietarul timpului, a vremurilor, el deţine controlul suprem pentru toate vremurile. Îl vedem pe Iov, pe Iosif, pe Pavel, oameni care au ştiut că Dumnezeu controlează evenimentele şi timpul. David spune: „Dumnezeul nostru este în cer, El face tot ce vrea” (Psalmii 115.3). David era interesat de puterea lui Dumnezeu deşi era împărat şi avea responsabilitatea de a fii interesat şi pentru vremurile în care domnea.

Oare pe noi ce ne interesează acum? Ştiu că ne interesează să fim cineva în locul unde ne-a aşezat Dumnezeu în timpul acesta, dar nu aici se limitează totul. Dumnezeu ne spune că nu trebuie să avem ca preocupare problemele vieţii sau mai bine zis a zilei de mâine. Îmi aduc aminte de un timp în care am manifestat puţin mai mult interes pentru evenimentele care le găseam în mass-media zi de zi iar acest lucru nu a fost cel mai bun. Căutam să fiu informat cu ultimele ştiri. La scurt timp am realizat că eu defapt nu mă hrăneam deloc cu aceste informaţii ale zilelor în care trăiesc, ci defapt îmi făceam mai mult rău vâzănd prin ochii mass-mediei lumea în care trăiesc. Defapt în mine intrase un sentiment de teamă iar într-o zi mi-am adus aminte de un verset frumos din Biblie care spune: „Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă” (2 Timotei 1.7). Am realizat că teama din mine nu era teamă de Dumnezeu, ci e teamă cauzată de vremurile în care trăiesc, de clipa care urmează. Atunci, am abandonat interesul intens referitor la evenimentele care mă înconjoară şi am început să fiu interesat de suveranitatea şi puterea lui Dumnezeu, iar acest lucru este o binecuvântare pentru mine.

Este atât de important ca vremurile şi soroacele să nu ne distragă atenţia de la Dumnezeu. Defapt Dumnezeu este atât de ferm când spune: „Nu este treaba voastră…”. Asta înseamnă că noi defapt nici nu avem ce să ne amestecăm în aceste lucruri. El stăpâneşte peste vremuri, iar preocuparea noastră trebuie să fie puterea lui Dumnezeu (DUNAMIS) care ne întăreşte să putem răzbate vremurile grele în care trăim.

Ci voi veţi primi o putere, când se va coborî Duhul Sfânt peste voi[…]” (Fapte 1.8a).

Pe tine ce te interesează?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s