Cât de important e Dumnezeu pentru tine?

În viaţa de zi cu zi suntem înconjuraţi de oameni pe care îi considerăm mai mult sau mai puţin importanţi pentru noi. Este oarecum opţiunea noastră de a determina cine este mai important pentru noi. Oricum, pe zi ce trece relaţia cu Dumnezeu este parcă tot mai neimportantă pentru om. Noi oamenii ne amintim de Dumnezeu numai când avem nevoie de El. Asta nu înseamnă că Dumnezeu este o persoană importantă în viaţa noastră dacă Îl căutăm numai la nevoi.

Dumnezeu nu este dator să se prezinte langă noi atunci când noi „batem din palme” printr-o rugăciune. Dumnezeu nu este spiriduşul din „Lampa lui Aladin” care să vină la noi atunci când suntem în vreo încurcătură. Hai să ne aducem aminte de clipele în care o anumită persoană din viaţa noastră ne-a căutat numai când avea nevoie de noi. Oare ce am zis atunci? Desigur fiecare ştim că nu ne-a prea convenit. Ei, tot aşa este şi cu Dumnezeu. Te-ai gândit vreodată dacă lui Dumnezeu îi place să Îl cauţi numai când ai examene grele, sau când eşti copleşit de situaţii care te depăşesc, sau când te simţi trădat(ă) de persoanele apropiate, sau când te simţi singur(ă),etc…

Cât este de important Dumnezeu pentru tine? Unei persoane importante din viaţa mea, îi acord timp zilnic, cred că aşa faci şi tu. Dumnezeu nu e o icoană pe un perete pe care o vizitezi când intrii în încăperea respectivă iar apoi îţi vezi de viaţa ta. din păcate, Dumnezeu pentru mulţi dintre noi este din ce în ce mai secundar. Sentimentul că Dumnezeu nu te ascultă când te rogi, este una dintre dovezile că relaţia ta cu El este distantă, rară. Biblia ne relatează o multitudine de relaţii a oamenilor cu Dumnezeu, iar noi dacă vrem putem învăţa de acolo, dar din păcate le citim ca lectură, poate doar sa ne stâmpărăm cugetul că am citit din Biblie, sau poate nici atât.

Dumnezeu nu poate fi înşelat. Dumnezeu e ceea ce putem numi corectitudine, dar în acelaşi timp putem apela la El pentru că este iubitor. Oricum, asta nu ne absolvă de responsabilităţile noastre. Cât de important este Dumnezeu pentru tine se vede în fiecare zi. Vâd colegii tăi, familia ta, cei din biserică, prietenii tăi, pentru că Dumnezeu nu te face de ruşine niciodată. E trist că poate ai 20 de ani şi nu ai experimentat niciodată puterea lui Dumnezeu în viaşa ta. Nu poţi spune vreo minune pe care a făcut-o Dumnezeu cu tine. Vreau să fac o paranteză: prin minune nu se înţelege că profa nu te-a ascultat la romana când tu nu ţi-ai învăţat. Asta e o datorie. Când Dumnezeu este cel mai important pentru tine, îţi doreşti în fiecare zi să împlineşti voia Lui.

„Dacă eşti omul lui Dumnezeu, pentru tine tot ce ţine de El este fix, numic nu e reativ”. Nu e uşor, dar se merită…

Un gând despre „Cât de important e Dumnezeu pentru tine?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s