Cu ce ma imbrac de sarbatori?

Este atât de bine cunoscut faptul că de sarbători oamenii caută să prezinte o ţinută deosebită. Astfel cumpărături peste cumpărături şi haine peste haine. Am citit şi am meditat la un verset din Luca 21:5 care spune aşa: „Pe când vorbeau unii din Templu, că era împodobit cu pietre frumoase şi daruri, Isus a zis: Vor veni zile când, nu va rămâne aici piatră pe piatră, care să nu fie dărâmată.” Acest episod a avut loc după întreaga sărbătoare a întrări Domnului Isus în Ierusalim.

Locuitorii din zonele respective erau încă în sărbătoare şi erau atât de entuziasmaţi de cât de frumos era împodobit Templul. Totuşi, Domnul Isus nu s-a bucurat împreună cu ei de aceste străluciri şi darurile care erau aduse la Templu desi Templul arăta deosebit. Toată lumea era fericită, împlinită, toate lucrurile păreau să fie perfecte. Domnul Isus a plâns văzând şi ştiind faptul că nu de această bucurie au ei nevoie. Zidurile arătau bine, erau împodobite dar în spatele lor era starea Ierusalimului care l-a determinat pe Isus ca din dragoste sa verse lacrimi. El spune: „…dacă ai fi cunoscut lucrurile care îţi puteau dărui pacea!…nu vor rămâne în tine piatră pe piatră pentru că n-ai cunoscut vremea când ai fst cercetată” (lUCA 19:41-44).

Poate de aceste sărbători vrei să areţi bine, zidurile chipului tău să fie împodobite cu lucruri frumoase, cu pietre frumoase şi daruri dar în interiorul tău, acolo unde numai Dumnezeu şi tu vezi, s-a aşternut tristeţe, lacrimi, deznădejde, lucruri care nu te lasă să te bucuri de tot ceea ce meriţi să te bucuri şi zâmbetul care ţi-l vâd alţii este defapt un zid impodibit să nu laşi o impresie ciudată pentru cei din jur. Dorinţa mea petru tine e ca Dumnezeu în dragostea Lui să fie aproape de inima ta. Să simţi în lăuntrul tău mângâierea divină şi sărbătorile învierii Domnului Isus Hristos să reînvie în tine speranţă, pace, mântuire, dragoste şi mângâiere.

Pe lângă hainele noi cu care te vei împodobi, împodobeşte-ţi sufletul cu Dumnezeu! El vede dincolo de zid-dincolo de chip.

Hristos a inviat si e viu deapururi!!! Fii binecuvantat(a).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s