Hristos a inviat!!!!!

Am spus-o de atatea ori…si o mai spunem inca o data „Hristos a inviat„.

Aceste cuvinte eu le vad ca un imbold pentru noi.  De ce zic asta? Petru ca defapt Isus a fost vesnic viu, iar menirea venirii Lui pe pamant a fost de <a murii si a invia>. Nu se putea ca Isus sa vina si doar sa moara. Daca ar fi fost asa, misiunea lui terestra ar fi fost indeplinita doar pe jumatate. Isus este parte din Trinitate si intr-o imprejurare Dumnezeu se recomanda lui Moise sub numele „Eu sunt”. In Ioan 11.25 Domnul Isus spune: „Eu sunt invierea si viata”.

Defapt moartea si viata nu sunt niste fenomene observabile in exterior, ci si de natura spirituala. In textul din Ioan Domnul Isus face referire la faptul ca El este sursa vietii. Atât moartea cât şi viaţa îşi au ca stăpân pe Dumnezeu. Domnul Isus face referire aici la faptul că în Ziua de apoi, cei care au murit împăcaţi cu Dumnezeu vor fi înviaţi prin puterea lui Dumnezeu. Contextul în care Isus rosteşte cuvintele acestea fac referire la invierea lui Lazăr dar caracterul Lui este altul: „Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi”. Moartea la care face referire Isus este moartea trupească, dar dpdv spiritual acel suflet va trăi.

Hristos a inviat si este vesnic viu. El a mutir si a inviat pentru noi, ca noi sa avem sansa de a inviat odata cu El. El nu a avut nevoie de asta, ci noi am avut nevoie ca El sa moara si sa invieze. Astfel, expresia care o folosim noi oamenii, este un „ajutor” spre a ne readuce aminte ca Isus este etern. Un alt verset foarte frumos si foarte cunoscut tot din Ioan cap. 14.6, Domnul Isus spune: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata”. Isus nu doar arată calea spre Cer, ci El însuți este Calea înspre acolo. El nu face parte dintr-o mulțime de căi, ci El este singura cale înspre Dumnezeu.

Apoi, Isus nu este doar un profesor, un învațator care ne spune despre adevăr, ci El însuși este Adevărul. El este adevărul întruchipat. El este izvorul de adevăr care nu se găsește în altă parte. Apoi, El nu doar vorbește despre viață, ci El însuți este Viața. Sufletul care acceptă și împlinește voia lui Dumnezeu are viață sau inviaza. Apostolul Pavel merge mai departe si spune ca cel care crede si marturiseste faptul ca Dumnezeu l-a inviat pe Isus din morti duce la mantuire (Romani 10.9), atat de mare este puterea acestui adevar.

Aducerile aminte odata cu sarbatoarea invierii Domnului Isus sa fie pentru noi nu doar un prilej de relaxare, de vizite intre noi, de momente placute alaturi de cei dragi, de mese imbelsugate, s.a.m.d. Toate sunt frumoase, dar cel mai frumos e sa avem nadejdea ca odata Cel ce l-a inviat pe Isus din morti va fi petru noi sursa vietii vesnice.

Exista un adevar irevocabil: Hristos e viu!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s