Cel mai sigur loc din lume!!!

Cand ma gandesc la lume, ma gandesc la spatiul in care este determinata viata omului. Nu de mult timp am citit despre cateva locuri „descoperite” sau propuse de unii „cercetatori” ca fiind cele mai sigure locuri de adapost in caz de dezastru. Si ca sa ma explic, ei faceau referire la: tot felul de buncare in care s-u investit sume enorme de bani, locuri in care se spune ca s-au „conservat” exemplare din fiecare tip de seminte cultivate genetic „pentru a obtine recolte rezistente la boli si la schimbarile climatice, care sa poata hrani o populatie in crestere„. Vorbim aici de locatii ca Norvegia, Anglia, Oceanul Inghetat, Insulele Svalbard, chiar Israelul se spune ca investeste in buncare si baze subterane.

Nu e asa ca fiecare dintre noi cautam azi locuri in care sa ne simtitm in siguranta? Fiecare dintre noi avem „buncarul” nostru in care spunem ca suntem feriti de orice pericol sau daca nu l-am gasit,cu siguranta il cautam. Aici ma refer la: profesia noastra care ne poate asigura unviitor bun, numele pe care il avem, pozitia sociala, stiu eu…cunostintele care le detinem, scoala care o facem sau care vrem sa o facem, diplomele care stau sub forma de „teanc” in unul din sertarele biroului, s.a.m.d. Eu zic ca un procent foarte mare dintre oamenii secolului nostru, ma refer la clasade jos si cea mijlocie dar si clasa de sus, sunt constienti ca vremea in care suntem e un timp greu. Sigur, unii se gandesc numai la partea financiara, dar pe zi ce trece aceasta „granita” de greutati, de nesiguranta se largeste si cucereste noi teritorii. Pe zi ce trece parca e un haos tot mai mare, pana acolo ca nu mai poti avea incredere nici in vecinul cu care te cunosti de 20-30 de ani si cu care alta data stateai la un ceai, dar azi aproape ca nici nu va mai salutati. „Crizele”, indiferent de natura lor, din punctul meu de vedere au salbaticit omul.

Revenind la ideea din titlul acestei postari, care este cel mai sigur loc din lume? Matei 6.6 descrie un loc sigur: „intra in odaita ta, incuie-ti usa si roaga-te Tatalui tau, care este in ascuns; si Tatal tau care vede in ascuns, iti va rasplati”. Adica, e un loc unde ne intalnim fiecare cu tatal nostru. Intrebarea e: cine e tatal tau? Cine e tatal meu? Cine e tatal nostru? Nu te grabi sa raspunzi…

Tatal nostru este cel cu care ne intalnim in acel loc sigur! Intr-un loc secret nu te intalnesti cu oricine, ci numai cu cineva in care ai incredere pentru ca in locul acela sigur se spun lucruri pe care nu trebuie sa le stie oricine. Ei, daca tatal tau e alcoolul, drogurile, tigara, actele imorale, minciuna, lacomia, furtul, inselaciunea, moda, s.a.m.d. sa nu te astepti ca atunci cand ai nevoie de protectie, de ocrotire, sa si primesti. Daca tatal tau este Dumnezeu si te intalnesti cu El in rugaciune, cantand o cantare, recitand versuri, vizitand oameni in nevoi, ridicand pe cei slabi, fii sigur(a) ca Dumnezeu va fi cu tine.

David spune un adevar in Ps. 20.7: „Unii se bizuie pe carele lor,altii pe caii lor, dar noi ne bizuim pe Numele Domnului, Dumnezeului nostru”

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s