Despre incredere…

Parca e greu sa crezi ca totusi oamenii nu sunt onesti. Cam de la varsta de 14-15 ani cam fiecare om a avut langa el o persoana numita: om de incredere. Ai zice ca niciodata respectiva persoana nu-ti va trada increderea, dar totusi in cele mai multe cazuri apar lucruri neasteptate. Ceea ce e cel mai tragic cand vine vorba de incredere e momentul in care omul numit „de incredere” iti zambeste dar defapt iti vrea „moartea”. Niciodata nu poti stii ce ascunde defapt un zambet. Zambetul poate fi „ciocolata cu crema otravitoare”. Cred ca multi dintre noi am trecut prin situatii care se regasesc in ideea asta, dar daca nu, atunci sa faca Dumnezeu nici sa nu intalneasca nimeni asa ceva.

Cred ca fiecare om oricat de aproape ne-ar fi, atunci cand vine vorba de lucruri sensibile, toti suntem subiectivi si cautam binele pentru noi intai si apoi pentru celalalt. E trist ca aceste realitati le vedem la munca, in piata, la magazinul de paine, in biserici s.a.m.d. Venind vorba de incredere, Imparatul David in Psalmul 40:4 spune ca este ferice de omul care se increde in Dumnezeu. Increderea in Dumnezeu nu se poate asemana cu increderea in om. Dumnezeu chiar este ceea ce spune ca este! In timpul acesta greu in care traim incercam sa ne „agatam” de tot felul de lucruri care le consideram demne de incredere si spunem cam asa: titlul academic pentru mine este un motiv sa ma incred in propriile-mi forte; banii mei sunt siguranta vietii mele; asigurarile de viata sunt speranta mea; locul meu de munca este unul extraordinar de bun pentru timpul acesta iar eu sunt un expert de aceea sefii mei au nevoie de mine si nu ma vor concedia, asta e nadejdea mea. Totusi, aceste lucruri intr-o zi se pot spulbera. Daca totusi ai bani, daca totusi ai un lc de munca, daca totusi ai un statut de care te bucuri acum, nu uita de increderea in Dumnezeu. Poate oamenii din jurul tau sunt o pricina de incredere dar nu uita ca sunt doar oameni.

Ma uit in fiecare zi in jurul meu sa vad ce se intampla dar oamenii isi pun increderea tot mai putin in Dumnezeu. Prin faptul ca acum ne merge bine noi ar trebui sa intelegem ca aceasta vreme este ingaduita pentru a ne apropia mai mult de Dumnezeu. Un om trebuie sa aiba grija de el atunci cand e sanatos pentru a nu se imbolnavi dar tot asa e si cu increderea in Dumnezeu: noi trebuie sa avem incredere in El acum cand lucrurile sunt inca linistite ca atunci cand vor veni alte vremuri mai agitate noi sa avem deja experiante increderii in El.

Citeam despre doi prieteni alpinisti care au pornit intr-o expeditie. La un moment dat au ajuns sa treaca un loc foarte periculos, un loc care putea fi fatal pentru ei. Unul dintre ei a inceput sa se roage lui Dumnezeu si astepta ca si celalalt sa faca acest lucru. Dupa ce s-a rugat miarat ca celalalt nu s-a rugat la intrebat ca de ce nu se roaga? Nu ii este frica de acel loc periculos si de ceea ce ar putea sa li se intample? Ba da, a zis celalalt, dar eu m-am rugat inainte sa plec de acasa ca daca cumva in drumul acesta vor fi momente de pericol, Dumnezeu sa ofere protectie.

Increderea in Dumnezeu nu este dezamagitoare niciodata. Increderea in Dumnezeu este unul dintre cele mai sigure lucruri de care putem beneficia fara sa ne coste nimic.

Reclame

Un gând despre „Despre incredere…”

  1. Multumesc din tot sufletul pt. postare…mi-a dat de gandit ceea ce ai scris…zile intregi ma framant si ma rog ca Dumnezeu sa ma ajute sa ma incredem numai, si numai in El (si asa cum ai scris „sa avem incredere in El acum cand lucrurile sunt inca linistite, ca atunci cand vor veni alte vremuri mai agitate noi sa avem deja experiante increderii in El”)
    ,,A ma increde in mine e prea putin, a ma increde in prieteni nu este intodeauna un rezultat bun, insa a ma increde in Dumnezeu inseamna: nadejde si biruinta…..”

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s