Suferă şi iubeşte

A suferi inseamna a indura, a rabda, a suporta consecintele neplacute ale unui fapt. Rar, sau poate chiar deloc, am intalnit pe cineva care sa sufere datorita unor lucruri sau actiuni de care nu este el responsabil ori chiar daca a suferit, nu a stat nepasator ci a ripostat intr-un fel sau altul.suferinta-iubire Zic asta pentru ca in predica lui Isus de pe munte zice la un moment dat: „Ati auzit ca s-a zis: Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte. Dar Eu va spun: sa nu va impotriviti celui ce va face rau. Ci, oricui te loveste peste obrazul drept, intoarce-i si pe celalalt” (Matei 5.38-39).

Interesant este faptul ca si prin acest lucru al suferintei si iubirii celui care produce suferinta are ca scop Imparatia lui Dumnezeu. Pridicarea Imparatiei lui Dumnezeu cere sacrificiu si de multe ori cere ca sa suportam si factura facuta de vrasmasul nostru, ba mai mult cere iubirea lui pentru castigarea acestuia prin iubirea aratata. Iubirea lui Dumnezeu rastoarna orice fel de gandire sau lege omeneasca pentru ca ea vine din Cer. Inteleg ca acolo Sus, lucrurile sunt invers proportionale cu lucrurile de pe pamant. Suferinta aici pe pamant inseamna iubire acolo in Cer. Un obraz lovit aici pe pamant inseamna intoarcerea celui de-al doilea, pentru Imparatia lui Dumnezeu. Judecata de pe pamant pentru o haina inseamna „bonus” si camasa, pentru imparatia lui Dumnezeu. Daca esti silit sa mergi o milă, pentru Imparatia lui Dumnezeu trebuie sa mergi doua, chiar daca esti silit si nu iti doresti lucrul acesta, dar o faci din dragoste chiar daca suferi. Dumnezeu nu poate fi inteles, El trebuie doar ascultat. Blestemul aruncat de cineva asupra ta trebuie rasplatit cu binecuvantare.

Dumnezeu cere ca iubirea noastra sa nu fie doar pentru fratii nostrii, adica pentru cei care consideram noi ca merita dragostea noastra. El zice: „Si daca imbratisati cu dragoste numai pe fratii vostrii, ce lucru neobisnuit faceti? Oare paganii (necredinciosii) nu fac la fel? Voi fiti, dar, desavarsiti, dupa cum si Tatal vostru cel ceresc este desavarsit” (Matei 5.47-48). Legea adusa de Dumnezeu intrece logica legii umane. Modelul omului desavarsit (sfant) este Dumnezeu Tatal ceresc. Cand nu poti duce lupta sfinteniei inseamna ca nu ai nimic in comun cu Dumnezeu si cu Imparatia Lui. Daca nu poti face lucruri neobisnuite, adica „anormale” in comparatie cu felul de gandire al lumii, inseamna ca nu poti nici sa suferi si nici sa iubesti. Iubeste, dar pe cine consideri tu ca trebuie sa iubesti. Suferi, dar pentru ceea ce tu consideri ca trebuie sa suferi.

Dumnezeu ne cere sa facem mai mult decat e la moda sa facem. Dumnezeu ne cere sa iesim din comoditatea noastra, din comunitatea nostra unde e asa de cand si de placut si sa propovaduim Imparatia Lui. Noi trebuie sa lasam lucrurile lui Dumnezeu sa le rezolve El, iar noi sa ne vedem de ceea ce trebuie sa implinim noi. Valoarea domnirii lui Hristos in viata nostra reflecta iubire fata de cel care ne este vrasmas.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s