Sărbatoarea creştină a Naşterii Domnului Isus Hristos (1)

Sunt sigur ca in majoritatea caselor toate planurile pentru aceste sarbatori sunt gata. Defapt, ce planuri? Permiteti-mi sa va intreb ce planuri aveti cu ocazia acestor sarbatori de iarna? M-as bucura daca doriti sa raspunde-ti aici pe blog.

Am vazut: rafturi pline cu tot ce dorim, animale sacrificate pentru ca masa sa fie plina cu mancarea poftita, departamentu consumatie e la el acasa. Totusi, e prea in antiteza imaginea aceasta cu adevarul nasterii Domnului Isus. Cand s-a nascut El, nu a fost primit la nimeni in casa. De ce? Oare cati dintre noi am deschide azi usa pentru ca cineva sa se nasca la noi in casa? Pare aberant…sau fara logica nu? Tocmai asta e farmecul si acum in 2012, faptul ca Domnul Isus poate locui in inima oricum om care doreste sa il primeasca ca Domn si Mantuitor.

Este atat de simplu si de usornumele dar in acelasi timp este cel mai maret lucru care poate sa se intample in viata unui om: ca sufletul lui sa fie mantuit (salvat de la moartea spirituala). De aceea a venit Isus in lumea noastra, ca sa propovaduiasca Imparatia lui Dumnezeu.

Numele Isus, spun scrierile istorice, era un nume destul de des intalnit la evreii din Palestina (sec. I I.Hr.-II d.Hr.). Ca surse pot aminti inscriptiile de pe osuarele din epoca, precum si Josephus Flavius care mentioneaza in scrierile sala de multe ori in forma greaca (Iesous). Isus mai este numit si dupa numele satului natal (Nazaret) unde a copilarit (Luca 4.16) dar si cu un supranume: Crist, Cristos, Hristos, care tradus inseamna „Unsul” (traducerea greaca a lui Mesia). Evnagheliie Matei si Luca subliniaza faptul ca numele dat nu este intamplator, acesta raspunzand planului divin, pe langa faptul ca numele este indisolubil legat de misiunea Sa.

Evanghelistul Matei face o legatura intre numele lui Isus (Ieşua) cu substantivul „salvare, mantuire”: (Matei 1.21) „Ea va naste un Fiu si-I vei pune numele Isus, pentru ca El va mantui pe poporul Lui de pacatele sale”. Viata lui Isus a aratat importanta numelui pe care l-a purtat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s