Mântuirea şi răutatea

rautateaNu stiu daca ati avut vreodata sentiment de tristete vazand rautatea care pluteste intre oameni. DEX-ul, explica mantuirea prin urmatoarele cuvinte: „dezrobire, eliberare, emancipare, emancipație, isprăvire, isprăvit, încheiere, liberare, salvare, scăpare, scoatere, sfârșire”. Rautatea este antonimul bunatatii, a blandetii-atitudini de care ar trebui sa fim interesati. Acum explicand in cateva cuvinte ce inseamna mantuirea si rautatea ma intreb: ce cauta rautatea in inima unui om mantuit?

Pe Dumnezeu il supara rautatea omului sau mai bine zis chiar il infurie (Genesa 6.5-7, Psalmii 45.7). Uneori ma gandesc daca mai incape atata rautate printre noi. Rautatea nu are nimic in comun cu omul care cauta sa implineasca voia lui Dumnezeu. Dumnezeu este bun iar noi trebuie sa ne luptam, sa ne dam toate silintele sa fim ca El. Isus cand trimite pe apostoli in lume, le spune cum sa fie purtarea lor: „Fiti dar intelepti ca serpii si fara rautate ca porumbeii” (Matei 10.16). Atunci de ce suntem rai unul cu altul? Rautatea are ca sursa pacatul, iar lucrul acesta conduce omul la egoism, la individualism, fariseism, la conflicte de interese, s.a.m.d. Degeaba zambim un zambet fals, ne salutam din mers, dam mana unul cu altul pentru ca asa e „traditia”, facem o slujire poate impreuna dar cu inimile suntem departe unul de altul…Dumnezeu nu la asa ceva ne-a chemat. El nu a dat un astfel de exemplu.

Prin mantuirea adusa de jertfa lui Isus noi am devenit oameni liberi dpdv spiritual. Apostolul petru spune insa: „Purtati-va ca niste oameni slobozi, fara sa faceti din slobozenia aceasta o haina a rautatii, ci ca niste robi ai lui Dumnezeu” (1 Petru 2.16).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s