„Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu”

Evanghelistul Matei in cap.6 versetul 33 scrie urmatoarele cuvinte a lui Isu: „Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra”.

ereziiAm vrut sa revin asupra acestui cuvant al Domnului Isus pentru caam auzit interpretari dezastruoase ale lui. Domnul Isus a vorbit cuvinte simple si usor de inteles insa sunt printre noi „cuvantatori” care eroneaza intelesul lor, abordanz o interpretare fara suport scriptural, ceea ce din punctul meu de vedere este inadmisibil in secolul nostru unde toti suntem „scoliti”…sau asa ne pretam. E trist sa aud azi asemnea lucruri ieftine, nefondate biblic.

Asadar un asemenea „cuvantator” in zelul sau fara sens spunea ca „toate aceste lucruri” din versetul mentionat mai sus fac referire la lucruri scrise in Biblie, adica bucuria,pacea,victoria,biruinta, s.a.m.d.

Citind textul capitolului 6 din Matei vedem usor faptul ca Isus vorbeste despre lucruri privitoare la Imparatia Lui si la cele privitoare la „comori pe pamant” (v.19). Cautarea voii lui Dumnezeu trebuie sa fie una continua, cu efort sustinut, sarguinta. Isus Hristos face apel la ordinea prioritatilor in viata crestinului. Omul care il cauta pe Dumnezeu are ca prioritate lucrurile privitoare la Imparatia lui Dumnezeu prin viata traita in curatie si inima lipita de Cer. Neprihanirea pe care ne cere Domnul Isus sa o cautam face referire la ascultarea de poruncile divine care ne condus spre neprihanire. In toate acestea nu au ce cauta amestecurile cu lucrurile lumii (care apartin imparatiei de pe pamant).

Tot aici vreau sa subliniez si versetele 31-32. Aici Isus vorbeste clar despre lucruri care sunt necesare vietii pamantesti: a manca, a bea a imbraca. Isus subliniaza faptul ca aceste lucruri sunt prioritare Neamurilor, adica celor care nu il cunosc pe Mesia. Crestinul care si-a daruit viata in mana lui Dumnezeu, il are pe El ca Tata, iar Tatal stie de ce are trebuinta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s