Puterea Cuvantului curat

puterea cuvantuluiIdeea de putere o gasim la fiecare pas, in orice domeniu cat de mare sau cat de mic ar fi el. As vrea in cateva cuvinte sa fac referire la puterea (autoritatea si forta) pe care o are Cuvantul lui Dumnezeu scris sub forma cunoscuta de noi, Biblia.

Cuvantul rostit de Dumnezeu este insotit de putere (autoritate si forta) inca de la facerea lumii si pana azi. Cuvintele rostire de Dumnezeu sunt „infasurate” cu autoritatea Sa, de aceea „nici un Cuvant” rostit de Dumnezeu „nu este lipsit de putere”. Prin autoritate primita de la Dumnezeu, Cuvantul poate da viata sau lua viata. Biblia, Cuvantul revelat omului, are in ea autoritatea, autorizarea divina. Cuvantul rostit de Dumnezeu si asternut pe hartie (sul.pergament) de oameni, este plin de puterea lui Dumnezeu. In forma originala, acest Cuvant rostit de Dumnezeu si scris in Biblie, este Cuvant curat, pur, fara „impuritati” spirituale. Toate mesajele divine scrise in Biblie sunt suficient de multe si in acelasi timp suficient de putine ca omul care citeste voia lui Dumnezeu,Evanghelia (Biblia) sa creada in El si Cuvantul acesta sa ii „serveasca” la mantuirea sufletului.

Prin largirea paletei de cunoastere, omul a inventat multe tehnici care sa ajute cunoasterea lui Dumnezeu. Unele sunt bune, probabil ca le accepta si Dumnezeu, insa nu toate sunt de folos. Vestirea unui Cuvant curat, fara impuritati spirituale, conduce un suflet spre raiul lui Dumnezeu.

Intr-o zi imi spunea cineva despre unele problem din biserica pe care o frecventeaza, problem legate de botez. Sunt unii care vor sa fie botezati in apa doar pentru faptul ca fara botez ei nu pot avea parte de slujba casatoriei. Astfel se boteaza cu putin timp inaintea casatoriei doar ca sa poata avea loc casatoria lor in biserica. Ca solutie pentru aceasta oamenii s-ar fi gandit sa puna o regula: nu ai voie sa faci nunta in urmatoarea jumatate de an dupa botez. Cand am auzit lucrul acesta nu l-am privit ca o variant buna pentru ca omul sa devina constient de importanta botezului, de importanta casatoriei, de importanta relatiei personale cu Dumnezeu. Legat de o siguatie de genul, sau altele similare, consider ca prin vestirea Cuvantului curat, o Evanghelie sincera, Dumnezeu isi exercita puterea si autoritatea spre noi, facand ca acest Cuvant sa schimbe viata, gandirea si umblarea noastra.

E cel mai probabil ca din cauza felului in care noi ne comportam, altii sa nu aiba parte de o Evanghelie curate. Totusi, Dumnezeu nu e impiedicat de vreun om, ci Dumnezeu face tot ce vrea (cf.Psalmilor). Astfel, prin citirea si acceptarea voii lui Dumnezeu cu privire la casatorie, la botez, si multe alte subiecte care ne sunt revelate in Biblie, Cuvantul Sfant a lui Dumnezeu ne lumineaza gandul ca noi sa intelegem ca avem nevoie de botez pentru mantuirea noastra ci nu pentru a putea fi casatoriti printr-o slujba. Tot asa avem nevoie sa traim moral fata de constiinta noastra, fata de Dumnezeu si fata de semeni pentru ca actul casatoriei sa fie binecuvantat de Dumnezeu.

Asadar, prin rostirea (predicarea) Cuvantului curat a lui Dumnezeu, puterea, autoritatea si forta acestuia e calea spre o viata binecuvantata, calea spre mantuirea personala si moralitate intre noi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s