Aproape sau departe de Adevar

Stiu ca ideea de adevar este un capitol vast care cuprinde multe lucruri. Cand vorbim de adevar la modul general luam in calcul moralitatea, etica, legi, hotarari, principii. Ma uit in jur si undeva planeaza in jurul meu ideea de adevar dar am impresia ca ramane doar la nivel de idee. Defapt adevarul necesita implicare, renuntare, ghidare. Cand zic ca vreau sa traiesc adevarul atunci eu renunt la tot ceea ce nu este adevarat in viata mea ca adevarul sa se faca vadit, nu? O statuie nu este bucata de piatra/marmura/bronz/aur, in modul brut, ci statuie inseamna ceea ce ramane in urma indepartarii a ceea ce nu apartine statuii.

Sunt aproape sau departe de Adevăr? Domnul Isus spune că El este Calea, Adevărul şi Viaţa. Dacă omul vrea să cunoască Adevărul, acest Adevar îl va face pe om liber. Prin căutarea sinceră a Adevărului, omul ajunge să se depărteze de tot ceea ce nu aparţine Adevărului. Cea mai mare şi groaznică minciună care exista în lume, din punctul meu de vedere, este să crezi că trăieşti Adevărul dar defapt viaţa ta să fie cea mai mare minciună. Te joci cu viata ta!

Aproape de adevăr nu înseamnă să pun o poză cu mama şi tata pe facebook iar prin aceasta să spun că îmi arăt dragostea faţă de ei, ci aproape de adevar înseamnă să le arăt lor că îi iubesc prin comportamentul meu acasă, în relaţia cu ei, să îi respect, să îi ascult, să le ofer o floare.

Aproape de adevăr nu înseamnă să închid ochii atunci când cant în faţa oamenilor din biserică, ci aproape de adevăr înseamnă să fiu într-o închinare continuă înaintea lui Dumnezeu în tot restul timpului, pentru că altfel aceasta se traduce în fariseism.

Aproape de adevăr înseamnă să am în inima mea dovada jertfei lui Hristos, nu o cruce atârnată la gât sau în maşină sau să o port în poşetă. Hristos nu a murit pe Golgota pentru ca lucrul acesta să îl arate omenii pe site-urile de socializare printr-o poză care să sensibilizeze, ci Hristos a stat atârnat pe lemn între Cer si pământ pentru ca fiecare dintre noi să înţelegem că Dumnezeu iubeşte omul. Imaginea cea adevărată este faptul că Isus Hristos e viu şi stă în Cer mijlocind pentru noi. Adevarul nu e un joc ieftin pe care credem ca il putem primi usor. Adevarul e jertfa.

Aproape de adevăr înseamnă a arăta iubire faţă de semenul tău nu din pricina lui ci din pricina lui Hristos. Dumnezeu nu ne iubeşte pentru faptele noastre grozave ci ne iubeşte pentru că priveşte spre noi prin prizma jertfei Domnului Isus Hristos. Noi nu iubim pe semenii nostrii privindu-I prin prizma iubirii, poruncii şi chemării lui Dumnezeu la aceasta.

Aproape de adevăr înseamnă un mod de viaţă. Modul de viaţă implică selectivitate continuă pentru a înainta spre ţinta dorită. Modelul suprem al Adevărului este Isus Hristos. Asemănarea cu El înseamnă o dorinţă continuă de a-L cunoaşte şi a te asemăna tot mai mult cu Dumnezeu. Cu cât suntem mai aproape de Dumnezeu, cu atât suntem mai aproape de Adevăr.

 

Cum poti sa traiesti viata intr-un fals dar poate mai ai curajul sa spui altora cum trebuie trait adevarul? Cum putem fi oameni fara principii  si sa „pozam” ca niste adevarati intructori ai adevarului? Cum poti ca ceea ce faci si stii ca nu e bine, sa zambesti si sa te autoinseli zicandu-ti: e bine si asa!?? Cum poti mintii? cum poti spune cuiva cat de grav este sa furi, iar tu esti unul dintre hoti? Cum poti spune cuiva cat de grav este sa ucizi, dar tu esti unul dintre cei care fac asta!!??

Dumnezeu a trait, a chemat si a vestit omului Adevarul. Noi suntem responsabili de propriile alegeri. Pentru Adevar s-a jertfit Fiul lui Dumnezeu. Pentru adevar au murit oameni influienti sau oameni de rand care poate nici numele nu a fost cunoscut de cineva. Pentru adevar intr-o zi vom fi chemati si noi sa ne justificam viata in fata tronului lui Dumnezeu. El, este un judecator drept. Dreptatea il caracterizeaza. El insusi este dreptate si adevar. Totusi, departe sau aproape?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s