Nu aruncati Biblia afara…!

Dragi prieteni,

img.blibliaNu am mai scris de ceva vreme pe blog gandindu-ma ca exista atatea lucruri mult mai interesante in mediul virtual, si nu numai, care prezinta pentru noi interes.

Totusi unele ganduri nu pot sa nu le impartasesc cu voi deoarece sunt lucruri care ne privesc pe toti. Imi aduc aminte ca generatiile care au fost inaintea mea povesteau, printre altele, o realitate trista. Masa de oameni nu avea acces sa poata citii Biblia. Aici ma refer in mod special la societatea crestina. In decursul anilor au fost multi oameni si asociatii care si-au dat toata silinta sa ne daruiasca fiecaruia cate o Biblie sau Noul Testament macar. Pentru aceasta multi oameni au suferit batai, inchisoare sau unii chiar au murit.

Traim astazi insa o alta realitate din ce in ce mai trista: Biblia este „aruncata” afara din vietile si bisericile noastre.

Adica, adevarul revelat de Dumnezeu prin Biblie este musamalizat, nepropovaduit si inlocuit. Am observant din ce in ce mai mult ca Biblia plictiseste bisericile, ajungandu-se pana acolo ca prezenta oamenilor este in scadere la serviciile divine. Probabil e din cauza Adevarului care devine tot mai usturator si produce discomfort spiritual iar solutia e absenta si dezinteresul fata de biserica. Multi lideri folosesc ca solutie alternativa pentru situatiile actuale „anexe bisericesti”. Daca nu merge cu Biblia, apelam la formule omenesti pentru a atrage masa de oameni la programe. Se formeaza astfel o neprihanire personala, umana, care are ca scop altceva decat voia lui Dumnezeu. Eu ma bucur ca traiesc intr-o generatie cu mult mult potential si intelepciunea omului este la o cota foarte ridicata. Ascult cu mult interes si placere oratori buni insa pledez ca in toate acestea sa straluceasca adevarul si voia lui Dumnezeu. Sa nu luam cinstea care se cuvine lui Dumnezeu si sa ne-o acordam noua, unii altora. Istoria aceasta s-a repetat si oamenii au ajuns sa fie departati de fata lui Dumnezeu.

Lupta pentru senzational si audiente e mai presus de orice. Biblia e inlocuita cu pledoarii bine puse la punct, cu subiecte care ofera omului posibilitatea de a ramane in zona de confort. Voia lui Dumnezeu este sfintirea si departarea de orice este rau. Lucrul acesta ne responsabilizeaza pe fiecare,  facandu-ne sa ducem o lupta continua ca sa ne pastram viata curata, de aceea fugim de responsabilitati si ne plac oratoriile colorate si relaxante.

NU „ARUNCATI” BIBLIA AFARA!

Temelia Cuvantului Tau este adevarul si toate legile Tale cele drepte sunt vesnice” – Psalmii 119.160

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s