Rugaciunea-sprijin si in slujire

Cred ca de multe ori nu realizam importanta si efectul rugaciunii. Orice om se poate ruga lui Dumnezeu. Defapt cand ne rugam, noi adresam catre Dumnezeu tot ce este in inima noastra. Desi Dumnezeu cunoaste si aude glasul inimilor, totusi Dumnezeu doreste ca noi sa exprimam prin cuvinte dorintele noastre. Foarte interesant felul lui Dumnezeu de a dialoga cu noi.

Imi aduc aminte ca de multe ori au venit la mine oameni batrani dar si tineri care mi-au zis: „Ma rog pentru tine si slujirea care o faci”. Cred ca este foarte important ca noi sa ne rugam pentru slujitorii bisericilor din care facem parte, si nu numai. Cand iti spune cineva ca se roaga pentru tine, efectiv simti lucrul acesta. In slujirea lui Dumnezeu sunt implicati multi oameni care defapt sunt expusi la nenumarate riscuri atat spirituale cat si materiale. Mii de kilometrii parcursi cu masina, cu avionul, atatea riscuri spirituale, toate acestea trebuie rostite de noi impreuna cu ei in rugaciuni. Cred ca o slujire fara rugaciune e ca un scaun fara picioare, ca un copac fara trunchi, ca un bec fara curent…s.a.m.d.

Dumnezeu ne cere sa facem acest lucru. Ca o comunitate sa aiba o functionalitate spirituala inalta, biblica, ea trebuie sa se roage pentru pastor, pentru comitet, pentru slujitori. Am impresia ca noi nu constientizam valoarea rugaciunilor. Intelegem necesitatea rugaciunii cel mai mult, doar atunci cand suntem noi personal in situatii delicate, situatii de criza, nevoie firesti sau spirituale. Nu doar atunci trebuie sa ne rugam cu credinta si cu patos. Rugaciunile noastre trebuie sa faca parte din activitatile zilnice ale vietii.

Imparatul David rostea in privinta aceasta cateva cuvinte marete spre Dumnezeu: „Tu asculti rugaciunea”. Necesitatea rugaciunii e permanenta si diversa. Rugaciunile noastre sunt sprijin in lucrarea slujitorilor pentru ca ei sa aiba parte de asistenta lui Dumnezeu pentru studierea Bibliei, pentru pregatirea predicilor, in activitatile bisericesti. Astfel, Dumnezeu va vorbi in conformitate cu nevoile noastre spirituale si pamantesti.

Sa ne rugam cu mult foc pentru slujitori si pastori. Daca acest lucru nu a prezentat interes pentru unii dintre noi, ar fi bine sa meditam la acestea si sa lasam avantajele/dezavantajele personale si sa privim spre nevoia rugaciunii in acest sens.

Dumnezeu sa binecuvinteze toti slujitorii lui!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s