Un singur suflet si alegeri infinite

Intotdeauna am cautat sa fac alegerile bune pentru mine. Defapt nimeni nu alege ceva in detrimentul bunastarii lui. Si totusi exista lucruri importante si lucruri mai putin importante. Am observant ca lucrurile mai putin importante „incearca” sa ne preocupe mai mult timp si energie decat lucrurile esentiale, vitale. De multe ori parca suntem ca niste sportive care se antreneaza pe o banda rulanta, alergand pana la epuizare si in final au ramas pe loc. E ironica viata uneori.

Am observant ca lucrurile minore si neimportante ne epuizeaza la maxim, daca nu suntem atenti. M-am intrebat intr-o zi: cat timp acord sufletului si cat timp acord trupului? Am ajuns la o concluzie socanta. Am cautat sa gasesc cauza care ma impinge spre lucruri neimportante si am ajuns la concluzia ca avem un dusman al vietii care ne ofera tot timpul ocazii si oportunitati de a ne distrage atentia de la important. Totusi, noi suntem vinovati, nu viata, nu oportunitatile, nu sistemul, nu scoala, nu banii, nu biserica, nu parintii, s.a.m.d. Suntem vinovati de alegerile gresite care le facem si consecintele care urmeaza datorita alegerilor neintelepte care le-am facut.

Sufletele noastre sunt vesnice, trupul se va descompune candva. E greu sa avem grija de un singur suflet? Alegerile si oportunitatile sunt infinite si din multitudinea ocaziilor de a alege noi trebuie sa alegem in asa fel incat sa avem grija de sufletul nostru. E important ca alegerile sa fie analizate in timp. Sa observam efectul lor pe termen lung, nu doar de moment. Aici ne inselam de multe ori. Sunt lucruri care par stralucitoare pentru inceput, apoi defapt sunt doar impresii sau lucruri „contrafacute”. Mie imi place foarte mult ciocolata, si am mancat multa ciocolata la viata mea. Problema este ca ea e foarte buna, e de dorit, e atractiva, insa pe termen lung ea mi-a provocat problema grave la stomac. Asa sunt unele lucruri care le alegem: par dulci, frumoase, de dorit, insa nu sunt benefice sufletului nostru.

Ce alegi? Ce aleg? Cum alegem? E important sa ne rugam lui Dumnezeu si el sa ne ajute in alegerile favorabile sufletului nostru. Dumnezeu sprijineste inima sincera si intotdeauna el a fost alaturi de omul care vrea sa se ridice. Medicamentul sufletului nostru este siguranta salvarii lui de la moarte prin jertfa lui Isus Hristos. Cu siguranta e cea mai buna alegere.

Ai grija de sufletul tau! Dumnezeu sa te binecuvinteze.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s