Reduceri de pret…

Scopul ofertelor sau a reducerilor este de a atrage privirile spre ceva cu scopul de a se consuma sau a se vinde. Mare ne este bucuria cand afise-gigant ne izbesc ochii cu reducere de pret la diferite lucruri. Imi aduc aminte ca nu putine au fost cazurile in care reducerile sau ofertele m-au ajutat sa „scap” de cativa banuti iar in final mi-am dat seama ca am fost inselat. Desigur, sunt si cazuri fericite in care probabil castiga ceva si clientul, nu doar vanzatorul.

Ma uit spre felul cum decurg lucrurile in jurul meu si observ multe reduceri in lucrurile valoroase ale vietii si ale sufletului. Doar in ultimii 20 de ani am observant faptul ca oamenii au facut reduceri la multe lucruri valoroase. Imi dau seama ca s-au facut reduceri masive la caracterele noastre, reduceri masive la moralitatea noastra, reduceri masive la sfintenia noastra, reduceri masive la relatiile interumane, reduceri masive la aspiratii spiritual inalte, reduceri masive la standardele crestine in vestimentatie, reduceri masive la infatisarea fizica, reduceri masive la cunoasterea voii lui Dumnezeu, reduceri masive la citirea Bibliei, s.a.m.d.

Parca e prea abrupta panta pe care alunecam si alunecarea este foarte rapida. Am redus valorile inalte din societate si din Biserica. Este permis aproape orice. Preturile, valorile, greutatea, seriozitatea societatii e intr-o continua scadere, reducere, si sa stiti ca am observant ca ne place. Chiar nu sunt multi deranjati de adevarul acesta trist.

Dumnezeu a platit cea mai scumpa facture pentru rascumpararea omenirii, a mea si a ta, iar noi tot ceea ce am primit in dar, am nesocotit. Uitati-va la un om care primeste in dar o masina: este foarte probabil ca in cel mai scurt timp masina respectiva sa nu fie ingrijita si sa ajunga praf. Putini oameni stiu sa pretuiasca un lucru primit in dar, un lucru care nu i-a costat nimic.

Suntem atrasi de biserici-club in care lipseste cu desavarsire ideaa sfintirii, ideea fricii de Dumnezeu. Suntem chemati in cluburi crestine de societatea religioasa. Nu fugiti dupa reduceri spirituale. Apostolul Pavel a suferit mult in viata aceasta pentru a primi premiul ceresc din partea lui Dumnezeu. El era mantuit si totusi nu era multumit cu aceasta. El dorea premiul ceresc. Diferenta dintre mantuire si premiul ceresc este urmatoarea: mantuirea este darul lui Dumnezeu pentru noi, e ceva ce nu ne-a costat; premiul este stradania personala, este timpul sacrificat, este principiul scriptural pentru o viata sfintita. Aduceti-va aminte cand erati la scoala: premiul 1,2,3 era acordat doar catorva personae din clasa, insa totusi clasa o treceau toti (exceptie facnd repetentii). Premiul de la scoala a constat o lupta si o munca suplimentare din partea premiantilor in comparatie cu restul clasei. Premiul e rasplata pentru eforturile personale.

Standardul unei vieti sfinte este stabilit de Dumnezeu. Daca avem aspiratii la sfintenie, la mantuire, la viata vesnica, Dumnezeu ne cheama sa ne silim sa traim viata la standard spirituale inalte. Nu accepta reducerile oferite de oameni slabi, priveste spre Dumnezeu si jertfa lui Isus Hristos pentru tine. Biblia spune: „Toate lucrurile sunt ingaduite dar nu toate sunt de folos…”.

Alege lucrurile care iti sunt de folos in relatia ta cu Dumnezeu, lucrurile care te apropie de Cer, lucrurile care te ajuta sa te pastrezi curat(a). Pretul suprem l-a platit Hristos, tu trebuie sa il accepti.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s