Despre calea spre viata

Imi aduc aminte ca in vremea copilariei am auzit pentru prima data expresia biblica: „multe cai par omului bune dar numai una duce la viata”. Pe vremea aceea mi se parea ceva bizar, ceva abstract, un lucru care ramane la nivel de vorba, de poveste, de ilustratie. Au trecut anii si imi dau seama ca traiesc realitatea cuvintelor Bibliei intr-un mod real, profund si trist.

Suntem condusi spre o zona de „bombardament informational” si ajungem sa fim bulversati, sa nu stim incotro sa mergem. Uitandu-ne in jurul nostru observam agitatie, egoism, rautate, dezorientare, nesiguranta. Dumnezeu insa ne cheama pe noi, oamenii din 2015, sa mergem spre viata. Nu demult am vorbit cu un om batran care mi-a zis asa: „cred ca este vremea cernerii”. Nu prea auzim in zilele noastre de lucrarea spirituala a lui Dumnezeu prin care se face deosebirea intre grau si neghina. Dimpotriva, suntem chemati la unitate.

Cand vorbeste Dumnezeu depsre Calea care duce la viata, o descrie ca  „poarta cea stramta„. Aici se face referire la alegere. Din multitudinea de lucruri oferite in viata, Calea spre viata vesnica inseamna o autoimpunere de restrictii. Abtinerea de la orice lucru ce nu este in conformitate cu Legea data de Dumnezeu. Dumnezeu a marginit Calea, i-a trasat foarte clar orizontul si El niciodata nu va face rabat de la aceasta.

Apoi „ingusta este calea” spre viata. Nu doar modul prin care intrii pe cale este marginit, adica poarta, ci si intreaga calea are aceleasi dimensiuni. Aici multi se pierd odata cu trecerea anilor. Cand intra pe poarta acepta Legea lui Dumnezeu, iar apoi incep sa prinda aripi si sa faca legile lor, crezand ca Dumnezeu tolereaza aceasta. Dumnezeu insa este foarte explicit: atat poarta (modalitatea) cat si calea (principiile intregii vieti) sunt considerate de El foarte bine delimitate, trasate clar prin voia Sa descoperita noua.

Sunt „putini cei ce o afla„. Adevarul scriptural si cotidian este ca oamenii nu cauta si nici nu aleg principii care sa ii limiteze. Omul vrea sa se simta bine, nimeni sa nu ii spuna ce sa faca cu viata lui. Abstinenta e poveste veche. Vestea lui Dumnezeu este ca cei care alfa calea aceasta sunt pe drumul cel bun. Drum care are sens unic spre Cerul lui Dumnezeu.

Aceasta promisiune a lui Dumnezeu e fagaduita noua, oamenilor. „Dumnezeu nu intarzie in implinirea promisiunilor Lui.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s