Dumnezeu-Alfa si Omega

Omul lui Dumnezeu nu va uita niciodata adevarul acesta. Au incercat oamenii sa-si faca un nume (Genesa 11.4) fara a mai lua in seama pe Dumnezeu inca din vremurile de inceput ale pamantului iar acest gand s-a perpetuat pana azi in toate sferele sociale. Cand omul il scoate afara pe Dumnezeu isi atrage mania Lui peste el.

Apostolul Petru foloseste o expresie potrivita pentru noi, azi: „caut sa va trezesc mintea sanatoasa” (2Petru 3.1). Apostolul Petru nu jigneste ci este realist, vede pericolul care urmeaza sa se abata peste copiii lui Dumnezeu si ii previne amintind lucruri de temelie. Aceste lucruri fundamentale, care raman valabile si astazi pentru copiii lui Dumnezeu, isi au radacina in „lucrurile vestite mai dinainte de sfintii proroci”, de „porunca Domnului si Mantuitorului nostru” transmisa „prin apostolii vostrii” – 2 Petru 3.2.

Contextul social, cu toate domeniile apartinatoare, care azi produce multa zarva, nu este nesupravegheat de Dumnezeu. El ingaduie omul pana la un moment. Cumpana la care de multe ori se gaseste gandul nostru are directive clare din partea lui Dumnezeu, prin Scriptura. Omule, nu fii naiv. Fii cu mintea treaza si sanatoasa. Mintea care doarme nu baga nimic in seama si in jurul ei se poate intampla orice. Mintea bolnava niciodata nu va discerne lucrurile ca Dumnezeu. Dumnezeu a venit pentru „cei bolnavi” (Matei 9.12). Omul care a primit pe Dumnezeu si totodata innoirea mintii, nu mai poate revenii la o minte imbolnavita. Sursa unei gandiri sanatoase, realiste, divine este Cuvantul lui Dumnezeu.

Dumnezeu ne invata si conduita, iar aici nu face rabat indifferent de conturile ce le detinem, de job-ul nostru, de functiile noastre: „Ci, dupa cum Cel ce v-a chemat este sfant, fiti si voi sfinti in toata purtarea voastra” 1 Petru 1.15. Daca un om nu se mai aseamana cu Dumnezeu ci isi asuma un rol important, Dumnezeu il vede dar celorlalti le cere sa fie vigilenti si realisti. Poate exista inducerea in eroare de la principiile sacre ale lui Dumnezeu. Un om nu trebuie sa-l priveasca pe Dumnezeu doar prin prisma altui om tocmai din riscul de a nu ajunge pe o panta periculoasa. Acesta este principiul lui Dumnezeu din Eclesiastul 4.9-10 „Mai bine doi decat unul, caci iau o plata cu atat mai buna pentru munca lor. Caci, daca se intampla sa cada, se ridica unul pe altul, dar vai de cine este singur si cade fara sa aiba pe altul care sa-l ridice”.

Inainte sa fie ideologia, filosofia si psihologia omului, a fost adevarul lui Dumnezeu si acesta va ramane vesnic. Traieste viata si alege sa traiesti corect orientandu-te dupa principiile Cuvantului lui Dumnezeu chiar si cand ai surprise neasteptate in viata pentru ca Dumnezeu ramane acelasi, Alfa si Omega.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s